Ništa se u svijetu ne događa slučajno, pa tako niti tehnološki napredak društva.

Rijeka i Regija zbog svoje industrijske povijesti imaju puno profesionalaca i hobista koji se traže u „vremenu i prostoru“ i koji žele biti okruženi s ljudima s istim interesima i komplementarnim osobinama. Kreativne snage koje su u tim pojednicima mogu se jedino osloboditi napuštanjem dosadašnjih barijera koje su nametnute u samom društvu.

“Kreativnost individualaca povezana je s radom, idejama i postignućima drugih”, smatra Ken Robinson autor knjige “Out of our minds – learning to be creative”. Kreativno društvo potrebno je stvarati poticanjem kreativnosti i stvaranjem kulture kreativnosti. Želimo li kreativno društva i kreativno poslovanje, moramo odraditi neke važne zadatke.

“Prvo, osloboditi kreativnost individualca, jer svi imamo kreativne mogućnosti i sve su različite”, kaže Robinson te savjetuje, otkrijte što koči individualnu kreativnost u organizacijama! To je tek polovica puta ka uspjehu organizacije. Stvaranje uvjeta za kreativnost, poticanje rizika i eksperimenata te protok različitih ideja i povezivanje ideja individualaca stručnih u različitim poljima djelovanja ili ukratko stvaranje kulture kreativnosti ključ su uspjeha svake organizacije.

  • Izrada prototipa u svim kombinacijama
  • Iznamljivanje strojeva i opreme (privredi & pojedincima)
  • Rad na projektima s privredom ( Centri)
  • Obuka zaposlenika (privreda)
  • Iznamjljvanje tehničkog osoblja na projektnoj bazi