Udruga Centar Tehničke Izvrsnosti Tesla je neprofitna i nestranačka udruga građana osnovana 2014. Udruga je osnovana s ciljem očuvanja, promicanja i razvoja industrijskih i tehničkih vještina društva na novim jednostavnijim metodologijama učenja. Za takav pristup potrebni su moderni strojevi i oprema (hardware & software) te motivirani i vrhunsko obučeni instruktori/predavači.
Instruktori i predavači su oni koji rade ili su radili na takvim poslovima u privredi, i koji mogu prenesti mladima ona znanja koja su kompatibilna sa privredom.

Isto tako mladi i talentirani pojedinci slabog imovinskog stanja mogu kroz vaše donacije razviti svoje tehničke vještine a možda i izvrsnost. Isto tako pojedinci koji nemaju financijska sredstva niti tehničke mogućnosti izrade vlastitih prototipa mogu to napraviti u našem Centru. Kroz sve te aktivnosti naše društvo može imati velike koristi. Rijeka , Regija i Hrvatska neće se moći razvijati ako između nas ne pronađemo najbolje, najtalentiranije i najsposobnije mlade ljude i ako im ne omogućimo iste uvjete tehničkog razvoja kao u Njemačkoj.

U ispunjavanju svojih ciljeva i vizije, Udruga se oslanja na donacije i dobrovoljni rad svojih članova, podupiratelja i suradnika.

Doniranjem Udruzi u novcu, ostvarujete pravo na porezne olakšice i pridonosite usmjeravanju Hrvatske prema drustvu znanja.